Inschrijven als vrijwilliger, wat houdt dat in?

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kan? Ook voor u, als potentiële vrijwilliger, staat de duofiets klaar, om samen met een deelnemer een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze deelnemers.

Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bijv. een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste mee-fietser, iemand die u kent of voor verschillende deelnemers.

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de deelnemer fietst mee naar vermogen.
Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets, onder leiding van één van de coördinatoren.

Gedragscode vrijwilliger
Fietsmaatjes Gelderse Vallei heeft voor al haar vrijwilligers een gedragscode opgesteld. Hiermee willen we voor deelnemers én vrijwilligers een open, transparante en veilige omgeving creëren. Fietsen bij Fietsmaatjes Gelderse Vallei is samen fietsen, plezier voor twee! De Gedragscode Vrijwilliger juni 2018 leest u hier.

Laat het ons weten als u interesse heeft om vrijwilliger te worden. Wij vertellen u er graag meer over in een persoonlijk gesprek. U kunt zich ook direct inschrijven.

Stap 1: Schrijf u vrijblijvend in

Laat weten als u interesse heeft als deelnemer of vrijwilliger en maak een proefrit.

Stap 2: Kennismaken

In een persoonlijk gesprek met de coördinator bespreken we de mogelijkheden en uw wensen.

Stap 3: Duo’s

Deelnemer en vrijwilliger worden fietsmaatjes en maken afspraken.

Stap 4: Op stap!

Lekker fietsen!