Sinterklaas brengt De Zonnebloem een duofiets

BENNEKOM – Het begon allemaal met een feestje van bewoners van de Diedenweg, tijdens de Giro d’Italia. De gedachte was: “Zullen we met ons feestje iets leuks doen voor mensen die graag willen fietsen, maar dat niet zelfstandig kunnen, zoals ‘klanten’ van De Zonnebloem? Zullen we daarvoor een duofiets kopen?” Applaus voor het idee en dan aan de slag!

Het feestje bracht een leuk startbedrag op, maar de laatste eurootjes wegen altijd het zwaarst… nog meer acties opzetten en sponsoren zoeken dus. Het streefbedrag was 5.000 euro, goed voor een eenvoudige duofiets. Op een mooie zomerdag werd een oefenmiddag duofietsen georganiseerd. De 5000 euro was binnen! Maar inmiddels was wel de ambitie aangepast: een duofiets met trapondersteuning. Goed idee, maar dan is wel 9.000 euro nodig. Nog even flink doorwerken dus.

Toen was het plotseling 1 december. Er was een bericht gekomen vanuit Madrid dat de Sint http://www.wholesalejerseys1.com op die dag ‘klanten’ van De Zonnebloem thuis zou bezoeken, samen met enkele Pieten. En de vrijwilligers werden uitgenodigd op die dag om 13.30 uur zich te verzamelen bij het gebouw Walraven, omdat de Sint een belangrijke mededeling had te doen. In echt Hollands miezerig weer stonden de vrijwilligers stampvoetend de voeten warm te houden en te luisteren of ze al hoefgetrappel hoorden. Verrassing! De Sint kwam niet op zijn schimmel, maar op http://www.cheapnfljerseys4.com een duofiets. Geleend weliswaar, via Sebastiaan van Dijk, van de stichting ‘Hersenletsel on tour’, maar toch. Met een vrolijk gedicht deelde de Sint aan de vrijwilligers mee dat de duofiets – een mooie Zonnebloemgele! Dallas Cowboys jersey wholesales – is besteld en in maart wordt geleverd. Dan begint de lente en daarmee het fietsseizoen. Dat Sinterklaascadeau werd met een driewerf hoera ontvangen. De Sint bedankte uitbundig al zijn hulpsinten: de feestvierende Diedenwegbewoners die het eerste duwtje gaven, alle sponsoren en gulle gevers, de provincie Gelderland en de gemeentes Ede en Wageningen die meewerkten, de Bennekomse winkeliers die zorgden voor prijsjes die gewonnen konden worden bij de diverse activiteiten.

Wat vermoeid op zijn staf leunend wilde de Sint nog één opmerking kwijt aan de verslaggever van het Bennekoms Nieuwsblad: “Nog maar zelden zo’n mooie dag gehad. Zoveel blije gezichten bij de Zonnebloemdeelnemers die werden bezocht. Hier en daar zelfs een traantje van ontroering. cheap Super Bowl jerseys Bij mij ook. Nu dit enthousiasme weer!” Ontroerd als hij was, kon hij meer niet uitbrengen. Bovendien was het lunchtijd.

 

nieuws-johan-mulder

– Johan Mulder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *